Premis Altaveu per a Amics de les Arts, Joan Chamorro i Andrea Motis, popArb, Cobla Sant Jordi, Maika Makovski i Verkami

dimecres, 29/08/2012 | Música

1©Ibai Acevedo.jpg A poc més d’una setmana de la 22a edició del Festival Altaveu, que entre el 6 i el 8 de setembre portarà a Sant Boi artistes Darren Hayman, Els Amics de les Arts, La Casa Azul, The Whip, Mendetz, Orquestra Àrab de Barcelona, Txarango, Las Migas, Manos de Topo, Yacine & the Oriental Groove i  Los Mambo Jambo, entre d’altres, el festival ha donat a conèixer els noms dels artistes guardonats amb els Premis Altaveu d’aquest any.

El jurat, format per músics, periodistes i professionals del món de la música i l’organització del festival, ha decidit atorgar set Premis Altaveu 2012 a aquests artistes pels següents motius:

LA COBLA SANT JORDI
“Per la seva feina d’investigació i divulgació de la música catalana i per mostrar la versatilitat de cobla bescanviant registres sonors amb Roger Mas, Niño Josele o Pascal Comelade. Com diu el músic del Rosselló: ‘La cobla és mostra de primitivisme i modernisme’. La Cobla Sant Jordi n’és una gran mostra”.

ELS AMICS DE LES ARTS
“Per ser un grup de referència en el nou pop-folk català que amb quatre àlbums al mercat s’ha convertit en un dels més populars i més ben considerats per la crítica. Moltes de les seves cançons destaquen per la seva ironia, el joc de veus i el retrat del quotidià. El nou disc del 2012 els ha consolidat artística i musicalment”.

JOAN CHAMORRO & ANDREA MOTIS
“A Joan Chamorro, per la feina d’extensió del jazz en joves i noves fornades d’infants i joves materialitzada en experiències d’èxit en directe i en enregistrament, que han desembocat en la descoberta tan notable de l’Andrea Motis com a cantant i multiinstrumentista”.

PLATAFORMA VERKAMI
“Per ser una iniciativa pionera i revolucionària per a l’escena musical que ha introduït amb gran èxit al país un nou model de finançament col—lectiu per a projectes culturals. Gràcies al ‘crowfunding’ es poden finançar de manera directa projectes d’innovació cultural de creadors independents i potenciar públics proactius”.

MAIKA MAKOVSKI
“Per ser una de les figures més creatives i enriquidores del panorama musical independent del país. El seu talent artístic s’ha vist reflectit en la participació de l’espectacle “Desaparecer” de Calixto Bieito, un fet que li ha donat ales per mostrar-se com una cantant de projecció internacional”.

FESTIVAL POPARB
“Per haver contribuït a la potenciació d’una nova escena de pop i rock independent fet a Catalunya. Des del 2005 ha programat els grups més consolidats i emergents d’una de les etapes més diverses i brillants de la història musical del país. I ho ha fet amb modèstia, però rigor alhora, fins convertir-se en un dels festivals imprescindibles del panorama català”.

PREMI LLETRA a Vic Moliner de VERD i BLAU per ‘Temps per mirar el temps’.
“Per un temps que passa amb bona lletra i gran enyorança, per les paraules escollides i ben temperades”.

En les seves anteriors edicions els Premis Altaveu han distingit artistes i formacions com Joan Miquel Oliver, Albert Pla, Ojos de Brujo, Estopa, Lluís Llach, Silvia Pérez, Roger Mas i el Quartet Brossa, les programacions eel Festival Fadaray, el Festival de Flamenc de Ciutat Vella, el Festival Internacional de Jazz de Terrassa, i empreses i professionals del sector de la música com el segell BCore i Albert Salmerón, director de la promotora de concerts Producciones Animadas, entre d’altres.

Foto Els Amics de les Arts © Ibai Acevedo

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús