L’ADETCA demana la suspensió de la pujada de l’IVA en una carta al govern espanyol

dimecres, 29/08/2012 | General

L’ADETCA fa arribar una carta al president del govern en què demana la suspensió de la pujada de l’IVA per a l’activitat cultural, que ha d’entrar en vigor l’1 de setembre.

L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya sol·licita al govern de Mariano Rajoy que en el Consell de Ministres de divendres “promogui una revisió” de la pujada de l’IVA per a l’activitat cultural anunciada a mitjans de juliol i defensa és la petició d’un IVA reduït per a la cultura és “irrenunciable”.

“La mesura és un menyspreu a la cultura i al seu valor pel que fa al desenvolupament personal i a l’assoliment de la cohesió social i allunyarà a Espanya dels països més desenvolupats”, clama la carta signada per més de 4.000 empreses culturals de música, cinema i arts escèniques, agrupades en la Unió d’Associacions Empresàries de la Indústria Cultural Espanyola.

El sector defensa que l’entrada en vigor de la pujada de l’IVA del 8 al 21% “dificulta encara més l’accés als ciutadans a la cultura, posa en perill la indústria cultural i situa Espanya a molta distància de l’IVA reduït que apliquen tots els països de l’eurozona”. Segons els informes econòmics independents que ha consultat l’associació, la pujada no servirà per complir els objectius econòmics del govern i anticipa un futur “estremidor”, si no es rectifica l’increment. La carta apunta la pèrdua de 43 milions d’espectadors, la reducció de 530 milions d’euros d’ingressos de taquilles, la pèrdua de 4.500 llocs de treball i el tancament del 20% de la indústria cultural, en el sector de la música, el cinema i les arts escèniques. El text afegeix que els governs d’Holanda i Portugal ja han rectificat la pujada de l’IVA després de comprovar els resultats negatius de l’increment.

Per últim, l’ADETCA es posa a disposició del govern i demana una moratòria de l’IVA reduït perquè es pugui “estudiar detalladament l’impacte de la mesura en els diferents sectors culturals”.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús