El nou director del Museu Picasso es dóna a conèixer

dimecres, 29/02/2012 | General

“Nomenar els alts càrrecs del Museu Picasso és una gran responsabilitat –declara Xavier Trias–. És l’espai amb més visites de la ciutat i una de les grans plataformes per donar a conèixer Barcelona arreu del món”. Aquest migdia, Trias ha comparegut amb el tinent d’alcalde Jaume Ciurana al Saló de la Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona per donar la benvinguda a Bernardo Laniado-Romero que el dia 18 de febrer va guanyar per concurs públic la plaça per dirigir el centre.

“El Picasso és un fòrum de coneixements, una part íntegra de la ciutat –diu Laniado-Romero, avalat per l’experiència d’haver estat director del Museu Picasso de Màlaga entre els anys 2004 i 2009–. Ja us puc dir que en la meva gestió pretenc continuar amb la feina que van fer els meus predecessors, Maria Teresa Ocaña i Pepe Serra”. De la primera ha destacat la tasca que va fer posicionant el centre com un referent internacional del coneixement picassià. Del segon, ha valorat la seva fixació per relacionar la ciutat i el museu. Esclar que la situació econòmica ja no és el que era. “Sóc plenament conscient de quins són els temps que corren, i penso adaptar-me al pressupost sense gastar un cèntim més del que em toqui”.

No és que Laniado-Romero hagi explicat gran cosa del seu programa. “De moment, em toca seure amb els diferents departaments i veure quina és la situació”, es justifica. Però ja ens ha avançat que un dels punts clau de la seva direcció serà transformar la web en una biblioteca que treballi a nivell internacinal per donar informació a tot aquell que la necessiti. I també ha començat a preparar el territori per al que serà el seu gran repte: la Fundació Picasso. “Encara no en podem dir res –salta Ciurana, excusant el nouvingut–. Ara per ara estem redacant-ne els estatuts”. Pel que diuen, sembla que a principis de l’estiu ja podran cantar victòria.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús