5 raons per veure “The Fall”

dijous, 6/02/2014 | Dosis Sèries Europees, Irlanda, Regne Unit

En la setmana dedicada a la novel·la negra a Barcelona no hi poden faltar les sèries!! Ara el malrollisme es troba també a la tele. El nord d’Europa amb  Bron/Broen o Forbrydelsen ha anat contagiant aquesta atmòsfera opressiva i fosca a la resta del món fins a arribar als Estats Units ja sigui a base de remakes (The Bridge, The Killing) o a través de l’última aposta de la HBO True Detective. Nosaltres, com a bons SERIELIZADOS, us recomanem The Fall una gran dosi de novel·la negra en pantalla que va pel camí d’aquest malestar latent en la televisió actual.

1. Gillian Anderson com a detectiu “madureta sexy”

Després de veure-la a sèries com Expedient X o darrerament fent de psicòloga d’Hannibal, Gillian Anderson torna a tenir el paper protagonista que es mereix. Una detectiu “dura de pelar” que vesteix bluses de seda i que no es talla ni un segon a l’hora d’amagar els seus instints sexuals. Segurament sigui la detectiu més sexy i més creïble que ens ha donat la ficció televisiva els últims anys. Només pel tándem perillosament sexy i atractiu que forma amb l’actor Jamie Dornan, l’assassí de la sèrie, ja val la pena veure The Fall.

the_fall

2. El bé i el mal en un punt mig

The Fall fuig del clàssic plantejament de les sèries policíaques que estableixen d’entrada una barrera que separa l’assassí del detectiu. Aquí no hi ha misteris a desvelar. Des del minut 5 ja sabem qui és l’assassí. Per tant no existeix el típic punt de vista centrat únicament en el detectiu que ha de trobar qui és el culpable. No hi ha un sol protagonista sobre el que tot gira al voltant. N’hi ha dos, la detectiu i l’assassí. El que normalment se’ns planteja com una clara separació entre el bé i el mal, aquí s’esvaeix.

p00wrk40

3. Paul Spector, el “Dexter” irlandés

Des de Dexter fins a Hannibal i passant ara mateix per True Detective ens mostren els assassinats més currats de la història. Posats a ser un assassí en sèrie, fem-ho bé i donem-li una mica d’estètica al tema. Matar es planteja com el nou art a les sèries i The Fall no n’és una excepció. Paul Spector és probablement l’assassí més bèstia que podràs veure mai. Un terapeuta, pare de famíla que dedica el seu temps lliure a matar a noies de 30 anys amb una metodología precisa i impertorbable. Acollona de veritat.

Jamie-Dornan-primera-temporada-The-Fall-FrikArte

4. Format curt i directe

Cansats d’empassar-nos sèries inacabables de 23 capítols per temporada de les quals justament et decepciona el final, donem gràcies, una vegada més, al format i a l’estructura de les sèries britàniques. The Fall són 5 capítols de 1 hora cadascun que es veuen com si res i que et deixen amb el cuquet de veure una mica més, però amb la satisfacció de saber que no has perdut el temps. Això si, us deixarà amb la impaciència tan fotuda com imprescindible de veure la segona temporada, que per cert ja està confirmada.

The Fall

5. Ambientació noir

Per expressar el malrollisme clàssic del gènere negre fa falta una ambientació grisa i malalta. The Fall ho aconsegueix no només a nivell de fotografia sinó que també ho fa amb moviments de càmera atípics que et capbussen directament a la pantalla. Us advertim que durant les 5 hores que dura la sèrie, no podreu consultar ni el Whatsapp, ni el Facebook ni el Twitter. Per molt impossible que això pugui semblar, sí, estimats, The Fall us obligarà a activar el mode avió.


Podeu seguir-nos a @SERIELIZADOS, a facebook.com/SERIELIZADOS i a www.serielizados.com