Peaky Blinders, els gàngsters del rock and roll

dimarts , 1/10/2013 | Dosis Sèries Europees, Regne Unit

4119329-high_res-peaky-blinders

Nova joia de la BBC!! La descoberta de l’any!!! Sí,sí… tots aquests típics tòpics els cridem al vent per parlar de Peaky Blinders! La millor sèrie de la ficció actual  arriba des del Regne Unit. Comunistes a la fuga, gàngsters endimoniats i policies d’incògnit. Tot és perfecte perquè no et moguis del sofà. Aquesta és sense discussió la sèrie del moment. Té el carisma i el savoir faire de tot un referent com Boardwalk Empire i el punch de les pel·lícules de Guy Ritchie. Dosi de rock and roll en estat pur directe per la vena.Peaky_Blinders_Serie_de_TV-713495787-large

La sèrie es basa en la història real d’una banda criminal dels anys 20 a la ciutat de Birmingham. L’ambientació, la trama, els actors i l’estètica desprenen un realisme absorbent, a l’estil de Boardwalk Empire. Tot i això, Peaky Blinders és més bruta, més directe i té molta més canya. Per sobre de tot destaca el personatge de Thomas Shelby, el príncep dels gàngsters interpretat per un temible Cillian Murphy. Heroi d’una guerra passada però encara present, amb el carisma de James Darmody i tant aterridor i respectat com Omar de The Wire. Encarna l’astúcia i la mala baba. L’home de gel de mirada cristal·lina és el líder d’aquest grup de vàndals amb cervell.

Tot transcorre enmig d’un entorn salvatge. Violència a tort i a dret. Tan se val si per part la policia o dels hooligans, això és la puta selva i qui jugui millor les seves cartes s’acabarà enduent la victòria (si és que això és possible). Si aquesta existeix, és sens dubte ser capaç de sobreviure a l’infern. On no se sap qui és Satanàs, si les forces de l’ordre o els propis criminals.

Els Peaky Blinders maten amb personalitat. Hòsties com a pans amb un estil més aviat rústic. L’arma: una boina amb navalles incrustades a la visera. Tant rústic com ortopèdic, però també efectiu. La banda dels gàngsters vestits de carrer deixa la seva marca al seus enemics i per allà on passa. Aconsegueixen ser temuts i respectats per a tothom amb una punyetera boina i un tros de Gillette incrustada?! Aquests tios són els reis! Els reis de la jungla! Aquell que vulgui brega en tindrà i segurament en surti mal parat. Animalades a mansalva! La revolució sobre el fang ha arribat i aquesta colla de brètols ho faran tot per guanyar, costi el que costi.


Podeu seguir-nos a @SERIELIZADOS i a facebook.com/SERIELIZADOS